Voor de meeste mensen zijn hobby’s en werk een essentieel onderdeel van hun dagelijkse bezigheden. Bovendien hebben werk en hobby’s een belangrijke impact op de kwaliteit van leven. Gaat u al een tijd lang niet meer fluitend naar uw werk en denkt u herhaaldelijk: “ik vind mijn werk niet meer leuk”?. In dat geval is het belangrijk om veranderingen in uw leven aan te brengen. Kunt u hierbij begeleiding gebruiken? De Maatwerk Begeleiders ondersteunen u bij het vinden van nieuwe hobby’s en werk. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Vind uw passie

Het woord passie wordt veel gebruikt in het dagelijkse leven, maar wat houdt dit precies in? Passie betekent dat u uw hart volgt en activiteiten onderneemt waar u heel gelukkig van wordt. Een passie is zeer persoonlijk; het is een onderdeel van uw persoonlijkheid. Passie is het verlangen naar iets wat u zo graag doet, dat u zelfs de tijd vergeet. Als u klaar bent, geeft de activiteit u plezier en voldoening. Bovendien krijgt u er extra energie van. Veelal vinden mensen het moeilijk om hun passie te vinden. soms liggen de passies onder een dikke laag stof of bent u zich er niet van bewust wat uw passie is. Een begeleider kan u ondersteunen om uw ware passie te vinden.

passie om werk leuk te vinden

Hoe kom ik erachter wat mijn favoriete hobby’s en werk zijn?

Het kan lastig zijn om uw passie te ontdekken. Bovendien geeft de situatie u innerlijke onrust, omdat u niet echt weet wat u interessant vindt om te ondernemen. Het vereist dan ook een zoektocht binnen uzelf. Hiervoor moet u de tijd nemen, zodat u kunt ontdekken wat u echt leuk vindt. Deze vragen helpen bij het vinden van uw hobby’s en werk:

 • Waar beleeft u veel plezier aan?
  Welke activiteiten vindt u zeer leuk om te doen? Wat doet u graag op het werk en hoe gaat u om met uw vrije tijd? Wanneer bent u volledig in uw element?
 • Welke activiteiten deed u als kind graag?
  Waar speelde u als kind heel graag mee? Waarom vond u bepaalde activiteiten zo interessant?
 • Als u binnenkort zou overlijden, welke activiteiten zou u dan voor die tijd nog willen doen?
  Welke activiteiten staan op uw bucketlist, mocht u onverhoopt iets overkomen? Deze activiteiten vertellen u veel over uw passies.
 • Als u voldoende geld heeft om alles te doen wat u wilt, wat zou u dan gaan ondernemen?
  Stel u kunt alles doen in het leven, welke droom laat u dan uitkomen? Dit geeft aan wat u het liefst onderneemt.
 • Waar wordt u blij van; wat inspireert u?
  Van welke dingen gaan uw ogen stralen als u er alleen al aan denkt? Waar wordt u direct enthousiast van, dat u er meteen aan wilt beginnen?
 • Als u niet zou kunnen falen, wat zou u dan proberen?
  Wellicht houdt faalangst u tegen om bepaalde activiteiten te ondernemen. Als uw eigen angsten echter niet ter discussie staan, wat leert dit u over uw passies?

De Maatwerk Begeleiders bieden begeleiding op maat

Het is belangrijk dat u durft te investeren in uzelf. Als u geen plezier haalt uit uw huidige hobby’s en werk, onderzoekt u waar de oorzaak van het probleem ligt. Kunt u hierbij wel wat begeleiding gebruiken? De Maatwerk Begeleiders bieden ondersteuning om uw leven weer op de rit te krijgen. Neem meteen vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen

Bent u benieuwd naar de verdere invulling van onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact ons op!

Misschien ook interessant?