Multiprobleemgezinnen

Heeft u een vraag over dit onderwerp aan de De Maatwerk Begeleiders?
Bel: 085 071 59 28

Complex gezinssysteem

Multiprobleemgezinnen Kenmerken zich door de verschillende problemen die tegelijkertijd op verschillende gebieden in het gezin en het gezin spelen. Deze gezinnen zijn vaak overbelast door de problematiek die speelt.  De kwetsbare multiprobleemgezinnen hebben veelal wantrouwen naar hulpverleners opgebouwd en zullen in veel gevallen niet zelf om hulp vragen.

De Maatwerk Begeleiders hebben vanaf het prille begin aandacht voor de opbouw van een professionele hulpverlener relatie om de multiprobleemgezinnen in beweging te krijgen. Vanuit kennis, zelfreflectie, specifieke competenties en vaardigheden is ons doel in eerste instantie vertrouwen te krijgen en daarmee te worden toegelaten tot het complexe gezinssysteem. Wij zoeken primair aansluiting en stellen geen eisen wanneer dit niet specifiek nodig is.

De samenhang in een gezin kan door verschillende redenen uit balans gebracht worden, vaak kun je hier zelf helemaal niks aan doen. De Maatwerk Begeleiders kijken niet alleen wat het beste is voor het individu, er moet weer balans komen in het hele gezin.

Derek Geerlings - Teamleider

De Maatwerk Begeleiders

Sinds 2019

Regetesselaan 7

7316 AA Apeldoorn