Hallo allemaal,

Ook mij is gevraagd om mezelf voor te stellen, bij deze aangenaam mijn naam is Kyra Knuiman.

Nu hoop ik stiekem dat die je naam een beetje bekend voor komt, ik heb namelijk een gedichtenbundel ‘Het Vergeten Gedicht’ geschreven. De bundel staat vol met gedichten over het leven met dementie voor zowel de persoon zelf als iemands naasten. Mocht ik je interesse hebben gewekt, stuur me dan een berichtje 😉

Goed nu ik dat promotiepraatje er even, subtiel, in heb verwerkt kan ik beginnen met mezelf echt voorstellen. Ik ben afgestudeerd als toegepast gerontoloog, een redelijk onbekende studie met een moeilijke naam. Het komt er op neer dat ik alles heb geleerd over ouder worden, vergrijzing en hoe hiermee om te gaan als maatschappij. Tijdens deze studie heb ik daarnaast gewerkt op een psychogeriatrische afdeling met achttien bewoners met dementie. Na mijn studie ben ik de opleiding tot casemanager dementie gaan doen en heb deze afgerond. Na een tijdje werken als casemanager merkte ik dat ik toch liever wat dichter bij de mensen met dementie stond. Sinds dik een jaar werk ik bij De Maatwerk begeleiders en dat bevalt me goed!

Naast mijn werk vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, zoals met schrijven en schilderen. Verder wandel ik graag, vind ik het leuk om te lezen en zit ik het liefst met vrienden op een terrasje in de zon of in een lekker restaurant.